Wonen

in Genk

Genk: creatieve hotspot

 

Genk, de jongste stad van België, heeft haar bewoners heel wat te bieden. C-mine, op de oude mijnsite van Winterslag, imponeert en intrigeert bezoekers met cultuur- en kunstevenementen, creatieve opleidingen en topfilms. Boven de grond torent de schachtbok uit boven een weids en groen panorama. Onder de grond voert de C-mine Expeditie bezoekers door ondergrondse gangen met interactieve installaties.

 

Ook op het voormalige mijnterrein in Waterschei bruist het. Het technologiepark Thor is in volle ontwikkeling. Het bedrijvenpark zal de energie van de toekomst vormgeven. Verleden en toekomst reiken elkaar hier de hand. Want in het Mijndepot op dezelfde site bouwden oud-mijnwerkers een mijnmuseum met verhalen over werken en leven rond de koolmijn.

 

PUUR NATUUR

Iedereen Genkt

 

In het centrum van Genk is het aangenaam vertoeven in de drie shoppingcenters en op de vele gezellige terrasjes. Heel wat grote evenementen trekken elk jaar opnieuw veel volk aan uit de euregio Maas-Rijn. Zo is er traditiegetrouw op 1 mei de O-parade, een unieke stoet met reuzegrote installaties, schitterende kostuums en originele praalwagens. Bent u een muziekliefhebber? Trek in juni dan zeker naar het gratis festival Genk On Stage. Drie dagen lang geniet u van een bijzondere festivalsfeer, en dat midden in de stad.

 

Genk is door zijn mijnverleden ook een heerlijke smeltkroes van culturen. Net buiten het centrum, in de Vennestraat in Winterslag, uit zich dat in een keur aan zuiderse restaurants en kruidenierszaakjes. Als bewoner van Franse Bos bent u er in geen tijd.

 

 

INFO & Verkoop

T. 013 220 300

sabien@vinckvastgoed.be

www.vinckvastgoed.be

REALISATIE

T. 011 52 55 60

info@group-gl.be

www.groupgl.be